KARHE 260

KARHE 260 tasopuhdistin:

– Elementtitehtaiden muottien puhdistamiseen

karhe

– Maalin ja epäpuhtauksien poistamiseen tasopinnoilta- Lattiapintojen puhdistamiseen ja karhentamiseen
Työleveys n. 320 mm, välissä n. 60 mm laakeripukin tila
Hiomakiekkoja 16 – 17 kpl
Hiomakiekon halkaisija n. 250 mm.
Moottorin teho 3,0 kW

Käynnistyskytkinkotelo
Kahvakäynnistin
Kumikaapeli
Paino n. 85 kg
Tilausnumero: KARHE 260
Hiomakiekot: KARHE17

 

KARHE 260 ESITE

Valettu betonimassa tiivistetään tavallisimmin sauvatäryttimellä. Sauvan annetaan painua omalla painollaan pystysuorassa koko valukerroksen läpi ja useampikerroksisissa valuissa 10 – 15 cm syvyydelle edelliseen valukerrokseen asti. Sauva nostetaan rauhallisesti ylös, jotta sen jättämä kolo ehtii umpeutua. Tärytysaika voidaan määritellä sen mukaan milloin betonin pinta on tasoittunut sauvan ympärillä eikä betonin pintaan enää nouse ilmakuplia (tärytysaika 10 – 30 s). Tärytys tehdään yli koko betonoidun alueen noin 0,5 metrin pistovälein.
Raudoituksen täryttämistä on vältettävä. Koska raudoituksen aseman pitää rakenteen toimivuuden kannalta säilyä suunnitelmien mukaisena, on myös kävelyä raudoituksen päällä vältettävä.
Betonin valua ja tiivistymistä voidaan helpottaa ja nopeuttaa käyttämällä nesteytettyä betonia, joka on huomattavasti normaalibetonia notkeampaa. Tärytystiheyttä voidaan tällöin vähentää puoleen.

hiomakiekko

Tiivistyksen jälkeen tasomaisten rakenteiden betonipinta oikaistaan oikolaudalla asetettujen korkojen mukaan. Oikeaan korkoon pääsemiseksi tehdään korkomerkkien kohdalle betonimassasta johteita, joiden yläpinta tasataan lopullisen pinnan tasalle. Johteiden väliin otettavan betonin pinta oikaistaan sitten laudalla. Kaatojen eli kallistusten kohdat oikaistaan siten, että oikolaudan toinen pää on lattiakaivon päällä ja toinen johteen päällä.

Kun betonimassasta on tärytyksen ja oikaisun jälkeen ensin noussut pintaan vettä ja sen jälkeen pinta on alkanut himmetä (betoni alkaa ”kuivua”), hierretään pinta joko käsin tai koneellisesti pinnan kulutuskestävyysvaatimuksen mukaan. Hierrolla tasataan ja tiivistetään betonipintaa, jolloin sen lujuus ja kestävyys samalla kasvavat. Jos pinnalla on vettä, ei hiertoa saa vielä aloittaa. Hierto aloitetaan eniten kuivuneista kohdista, joita ovat yleensä seinän vierustat ja putkiläpivientien ympäristöt.
Tehokas koneellinen hierto kannattaa teettää ammattimiehellä (esimerkiksi autotallin lattia). Koneellisen hierron etu käsinhiertoon verrattuna on tiiviimpi ja kulutuskestävämpi sekä samalla pitkäikäisempi betonipinta.

Betoniteollisuuden tuotteet ja KARHE 260 tasopuhdistin TT-Tärylaitteelta!